Limenas traditionerne lever

Limenas holdt 15 års fødselsdag i 2005. 15 fantastiske år i eventyrenes tegn. 15 forestillinger, 250 sange og over tusindvis af børn har været med i eventyr-tiden der startede som en idé på den græske ø Thassos, i hovedstaden Limenas.

Historien er fortalt mange gange, anekdoter er der blevet mange af gennem tiden og lige så mange traditioner at holde øje med når forestillingen kører. Led altid efter ordene: ”klar, parat, beredt” hold øje med ”gladiator-bevægelserne” – hør brølet fra salen når Bamse og Kyllings ”Regnsangen” sættes på 10 min. før salen åbnes for publikum. Og i anledning af 15 års fødselsdagen afsløres nu én af de bedst bevarede hemmeligheder. I de foregående 13 år har Nina været kreditteret på plakaten. Og hvem er Nina? Et gammelt medlem hvis mor lavede plakaten og i en gimmick skrev Ninas navn et hemmeligt sted. Det er siden blevet en tradtion – og Nina har aldrig forladt os siden.

Som sagt: et sted med mange traditioner – og derfor var det vel også naturligt at skrive en forestilling om Limenas på denne halvrunde fø´sda´. Sjælen i Limenas har noget særligt over sig. Her er plads til høje, tynde, skæve, runde og smilende sjæle. Limenas har aldrig afholdt en audition og har altid gjort en dyd ud af at alle 130 bliver hovedroller, selvom nogen jo skal bære publikum igennem en historie – og derfor har en gennemgående rolle.